Τι είναι το ηλεκτρονικό ψήφισμα (petition) και σε τι χρησιμεύει

Από christina salemi

Τι είναι το ηλεκτρονικό ψήφισμα (petition) και σε τι χρησιμεύει

επιγραμματικά :

– το ψήφισμα είναι ένα ηλεκτρονικό αίτημα το οποίο αν καταφέρνει να συγκεντρώσει πολλές υπογραφές, κάνει φανερό ότι η πλειοψηφία του κόσμου ή τουλάχιστον μία μεγάλη μερίδα του, έχει μία συγκεκριμένη απαίτηση.

– διαλύεται η εντύπωση ότι ο κόσμος είναι άβουλος, διχασμένος και κάποιοι άλλοι πρέπει να αποφασίσουν για αυτόν

– οι υπογραφές, παραμένουν στο χρόνο. Όταν οι εξελίξεις τρέχουν εις βάρος της πλειοψηφίας, ένα αίτημα με πολλές υπογραφές μπορεί να αποτελέσει εργαλείο στο μέλλον

– είναι ο ευκολότερος τρόπος προπαγάνδας και αντί προπαγάνδας

– είναι καλό μέσο άσκησης πιέσεων

– οι πολλές υπογραφές κάνουν κάποιους να χάσουν τον ύπνο τους 😊

– ψηφίσματα τα οποία απευθύνονται στην ΕΕ, εάν μαζεύουν πάνω από ένα εκατομμύριο υπογραφές από όλη την Ευρώπη, πηγαίνουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πως μαζεύουμε πολλές υπογραφές :

– υπογράφουμε εμείς αλλά και τα μέλη της οικογένειάς μας, οι φίλοι και οι γνωστοί μας, οι οικογένειες, οι φίλοι και οι γνωστοί τους και ούτω καθεξής. Όπως στις εκλογές ή σε δημοψηφίσματα δηλαδή, όπου δεν ψηφίζει μόνο ένας από την οικογένεια αλλά όλα τα μέλη, όλοι οι γνωστοί κλπ. Η μόνη διαφορά είναι ότι για τη διεξαγωγή των εκλογών ή δημοψηφισμάτων είναι ενήμερη η κοινή γνώμη ενώ για την ύπαρξη κάποιου ψηφίσματος (petition) δεν είναι. Γι΄αυτο πρέπει εμείς να ενημερώσουμε όσους περισσότερους μπορούμε.

– εφαρμόζουμε το σύστημα της πυραμίδας. Δηλαδή ο καθένας πρέπει να βρει 10, 100, 1000 άτομα να υπογράψουν, τα οποία άτομα με την σειρά τους να βρουν άλλα 10, 100, 1000 και πάει λέγοντας. Για να είναι εφικτό αυτό όμως, μην περιοριστείτε στην απλή προώθηση του αιτήματος. Επικοινωνήστε με τους φίλους σας και ενημερώστε τους τι πρέπει να κάνουν και πόσο σημαντικό είναι το όλο εγχείρημα.

– ποτέ δεν βάζουμε μια υπογραφή για περισσότερα άτομα γιατί έτσι δεν προσμετρούνται οι υπογραφές. (Δηλαδή δεν υπογράφουμε ποτέ έτσι ¨ Χρήστος & Μαρία Χατζή αλλά ο καθένας χωριστά. )

– εάν έχουμε κάποιο τίτλο (Dr, Prof, MSc, Diplomat, Journalist , Singer, Artist etc ) και δεν μας ενοχλεί αυτό, το αναφέρουμε. Κάνει καλή εντύπωση στους αποδέκτες και βοηθάει στη συγκέντρωση ακόμα περισσότερων υπογραφών.

– δημοσιοποιούμε το αίτημα και το λινκ με κάθε τρόπο. Το προωθούμε σε ενώσεις, συλλόγους, ομοσπονδίες, οργανισμούς ή τέλος πάντων σε μέρη που υπάρχουν συγκεντρωμένα περισσότερα άτομα και έχουμε πρόσβαση. Έτσι επιταχύνουμε τη διαδικασία.

– όταν υπογράφουν Ενώσεις, Σύλλογοι, Blogs κλπ, να υπογράψουν ως τέτοιοι αλλά και ατομικά, το κάθε μέλος χωριστά από όποιο e-mail θέλει ο καθένας

– εάν γνωρίζουμε κάποια προσωπικότητα από οποιοδήποτε χώρο (καλλιτεχνικό, επιστημονικό, αθλητικό κλπ) την παρακαλούμε να υπογράψει με όλο του το σόι και αν μπορεί, να στηρίξει δημόσια την πρωτοβουλία αυτή. Όσο πιο αναγνωρίσιμη είναι η συγκεκριμένη προσωπικότητα, τόσο περισσότερες οι υπογραφές που θα τραβήξει.

– ασχολούμαστε συνέχεια με το θέμα για να μη ” πέσει ” . Βρίσκουμε καινούργια άτομα που να επιστρατεύουμε, καινούργιους τρόπους δημοσιοποίησης κλπ

– εάν ανήκουμε σε κάποιο σύλλογο ή ομοσπονδία, επιστρατεύουμε τους συντρόφους/ συνεργάτες μας. Όλοι θα κερδίζουμε από μια κοινή προσπάθεια και είμαστε πολλοί ! Πάρα πολλοί. Απλά δεν συνειδητοποιούμε την δύναμή μας.

το ψήφισμα το οποίο «παίζει» τώρα είναι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών:

http://www.macedonia.org.gr/index.html
Υπογραφές για τη Μακεδονία | Υπογραφές Μακεδονία …
www.macedonia.org.gr
Με αυτές τις υπογραφές του ελληνικού λαού, θέλουμε να δείξουμε σε όλους τους πολιτικούς φορείς και ειδικά στη Βουλή των Ελλήνων, όπου το Προσύμφωνο αυτό θα τεθεί προς κύρωση εντός των επομένων μηνών, ότι ο καθένας μας …

ΠΡΟΣΟΧΗ :όσοι επιλέγουν να υπογράψουν πρέπει να ξέρουν ότι μετά την υπογραφή, οι διαχειριστές του ιστότοπου που φιλοξενεί το ψήφισμα θα ρωτήσει εάν θέλετε να ενισχύσετε οικονομικά την ομάδα τους έτσι ώστε να έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν ακόμα περισσότερες υπηρεσίες στους ακτιβιστές που επιλέγουν το συγκεκριμένο διαδικτυακό τόπο για να προβάλουν το ψήφισμα τους .

https://www.ipetitions.com/contribute
Contribute to iPetitions | iPetitions
www.ipetitions.com
Contribute to iPetitions. iPetitions provides free online activism tools for thousands of individuals and organizations around the world. We put the power of Internet activism in the hands of ordinary people — and to do that, we rely on contributions from people like you.

Το αγνοείτε και τελειώσατε. Αμέσως μετά θα λάβετε ενημέρωση ότι η υπογραφή σας προσμετρήθηκε και μετά από αρκετές μέρες άλλη ενημέρωση που θα σας υπενθυμίσει ότι το ψήφισμα σας πρέπει να το επαναφέρετε στην δημοσιότητα έτσι ώστε να έχουν και άλλοι την δυνατότητα να μάθουν ότι υπάρχει και μπορούν να το υπογράψουν

Εγω έλαβα αυτό το μήνυμα :

Hi Χριστίνα,

You recently showed your support by signing this petition: Μακεδονία.

But did you share the petition with all your friends and colleagues? It might sound like a small thing, but sharing makes a HUGE difference. So if you care about this cause, share it (and share it again)!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *